Marina van Rossum, éérste Limburgse gecertificeerd MKB-kredietcoach

MKB-kredietcoach! Welke toegevoegde waarde heeft deze voor jou, de ondernemer?

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Marina van Rossum is directeur innovatie & marketing bij oamkb Sittard VOF en Business Developer bij Noi Fioriamo BV.

Op 7 februari 2017 zal zij haar diploma ontvangen als éérste Limburgse gecertificeerd MKB-kredietcoach.

Daarmee sluit zij zich aan als 19e gecertificeerd MKB-kredietcoach die ondernemers begeleidt naar en met een duurzame financiering.


In het voorjaar 2015 startte Marina met de opleiding MKB-kredietcoach via NOAB en heeft deze met het opstellen van haar scriptie op 27 december 2016 afgerond. Marina’s motivatie om deze opleiding te volgen lag gelegen in het veranderende financieringsklimaat.

Waar vroeger de bank hét aanspreekpunt was om een financiële ondersteuning te krijgen, is dat anno 2017 bijna niet meer aan de orde:
Marina: Het vergt een heleboel moeite, tijd en ergernis voor veel ondernemers om een krediet of lening te krijgen. Echter, zodra het geld op de bankrekening staat, wordt diezelfde ondernemer aan zijn lot overgelaten en is er geen begeleiding en controle op, bijvoorbeeld, de besteding van het ontvangen geld. Wie kent de tv-reclame uit 1987 van voormalige NCM Kredietverzekering niet:’Dan verkopen wij toch gewoon de boot? 30 jaar later blijkt deze reclame nog steeds actueel, helaas!’

 

Een MKB-kredietcoach ondersteunt mkb-ondernemers door:

  • Persoonlijke coaching bij ondernemersvraagstukken.

  • Begeleiding bij het opstellen van ondernemersplannen.

  • Begeleiding bij het uitwerken van business cases.

  • Het opstellen van financieringsaanvragen.

  • Het organiseren van financieringen.

  • Het optimaliseren van de financieringsstructuur.

  • Het monitoren van de ondernemersprestaties.

 

 

Een MKB-kredietcoach weet alles van het ondernemerschap, ondernemers-plannen en financieringsoplossingen en heeft aandacht voor de samenhang tussen de vent, de tent en de cent. Voor iedere ondernemersdroom is een passende financiering te vinden!

 

 

 

https://www.mkbkredietcoach.nl/

https://www.mkbkredietcoach.nl/uw-kredietcoaches/

linkedin profiel van Marina